Derfor er højtalerkabler vigtige

Derfor er højtalerkabler vigtige

Slået fra Af admin

Du skal ikke bruge andet end højttalerkabler til dine højttalere. Ikke noget med at bruge almindelige strømkabler. Det er simpelthen ikke godt for lyden. Nogle mennesker tænker ikke over, hvilke højttalerkabler de bruger. Det er nu engang meget centralt i forhold til at opnå god lyd. Der er stor forskel på kabler, og det kan høres. Der er ingen grund til at have et lækkert anlæg og så spare på kablerne. Kabler er i grunden lavet af kobber, hvis de er gode. Tykt kobber. Vi ved alle, at metal er strømledende og jo bedre gennemstrømning, jo bedre lyd. I virkeligheden ville man få den bedste lyd fra kabler, der ikke er isolerede, men af oplagte grunde bruger man ikke det. Det er bedre, at få nogle kabler der er virkeligt gode – så gode, at de fører over uisolerede kabler. – Som du heldigvis ikke kan købe nogle steder.

Kobber eller sølv

Der er nogle mennesker, der sværger til sølvkabler. Andre til kobber. Det de har til fælles er naturligvis, at de er ædelmetaller. Man ville aldrig lave et højttalerkabel af jern eller aluminium. Det er på alle måder underligt og upraktisk. Måske endda umuligt. De mest almindelige ledere er kobber, der er forsølvet. Sølvet har en lidt højere lederevner og det er godt for at få de lyse toner igennem kablet. Det giver et mere nuanceret lydbillede. Hvis kablerne til gengæld er konstrueret dårligt, kan man ende med en meget nuanceret og diskant lyd. Det er ikke det man vil. Det er altså utroligt vigtigt, at have de rette højttalerkabler.

Der er stor forskel på højttalerkabler

Og der er enormt stor forskel på kabler. For nogen er det en hel religion. Du har måske også undret dig over, hvorfor der er så stor forskel på prisen på kabler. Det handler simpelthen om, at nogle kabler er bedre end andre. Det giver sig selv, at det kabel med meget ædelmetal er dyrere end det uden. Det giver også sig selv at kabler, der er svære at konstruere, er dyrere end simplere kabler. Nogle mennesker mener, at forsølvning er en dårlig idé fordi de tror på, at et kabel skal være lavet af samme materiale hele vejen igennem. Det er ikke normalt at kabler er lavet af sølv hele vejen. Det er dyrt og ikke ligeså stærkt som kobber. Nu har du mulighed for selv at gør dig nogle overvejelser omkring dine højttalerkabler. Uanset hvilken skole inden for kabler du tilhører, er det sikkert, at der er forskel. Du skal ikke gå ned på dårlige kabler. Det er en relativt lille investering i forhold til, hvor meget forskel det gør.